Selecteer een pagina

Theater De Viking – slimme constructies

Theater De Viking – slimme constructies

Uitgangspunten:

NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer ontwikkelt Film & Theater De Viking in hartje Deventer. Een van de grote uitdagingen was dat het gebouw beperkte ruimte heeft en zo compact mogelijk ontworpen moest worden voor alle disciplines. Dit resulteert in onder andere een complexe constructie met akoestische scheidingen. Daarnaast gelden strikte archeologisceh restricties ten aanzien van de fundering  het gebouw.

Diensten Volantis:

Volantis heeft zowel het constructieve ontwerp als het electrotechnische & werktuigbouwkundig installatieontwerp gerealiseerd en is actief als hoofdconstructeur tijdens de uitvoering.

Resultaat:

Het plan kan doorgang vinden door een intensieve samenwerking tussen Volantis Constructies en   opdrachtgever. Het onwerp is gereed, waardoor met de bouw gestart kan worden.

Project

  • Complexe en slimme constructies   Film & Theater De Viking

Sector

  • Leisure

Opdrachtgever

  • NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer
Volantis Buildings & Structures
Ruud Bouts

Ruud Bouts

Senior Constructeur / Projectleider

r.bouts@volantis.nl
+31 (0)77 400 55 69

Building & Structures

Gemiddeld genomen, bedragen de kosten voor de hoofddraagconstructie ongeveer één derde van de totale bouwsom. Daarom kan gesteld worden, dat het belang van dit bouwelement groot is en dat constructieve veiligheid van essentieel belang is bij het realiseren van voldoende rendementen bij investeringen in Vastgoed.

Contact

Share This